Projekt budynku gastronomiczno - noclegowego K-12C, 2 piętrowy z poddaszem użytkowym, podpiwniczony. Budynek może pełnić funkcję hotelu, pensjonatu lub zajazdu.
Technologia: ściany zewnętrzne - pustak ceramiczny 25 cm, styropian 12 cm, tynk zewnetrzny.
Stropy: żelbetowe
Kąt nachylenia dachu: 30°.
Pokrycie dachu: blacha dachówkowa
Ogrzewanie: z kotłowni na paliwo stałe zlokalizowanej w podpiwniczeniu.
Wentylacja mechaniczna:
sala restauracyjna - wentylacja mechaniczna wywiewna, kuchnia z zapleczem wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna
Program: sala konsumpcyjna, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, biuro, kotłownia, 31 pokoi hotelowych z łazienkami.
ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna, hydranty przeciwpożarowe wewnętrzne)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie ewakuacyjne, SAP)
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- kosztorys iwnestorski budowlany
- zgoda na zmiany w projekcie