Projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym, pełniący funkcję domu weselnego LK-56, parterowy poddaszem użytkowym, niepodpiwniczony. Budynek może również pełnic funkcje pensjonatu, motelu lub zajazdu.
Technologia: ściany zewnętrzne - pustak SUPOREX 30 cm, styropian 12 cm, tynk zewnetrzny.
Stropy: nad parterm żelbetowy, nad poddaszem w konstrukcji dachu
Kąt nachylenia dachu: 35°.
Pokrycie dachu: blacha dachówkowa
Ogrzewanie: dwa piece kondensacyjne gazowe działające w kaskadzie.
Wentylacja mechaniczna: sala bankietowa oraz hol główny - wentylacja mechaniczna nawiewno wywiewna z rekuperacją
Klimatyzacja: wszystkie pokoje na poddaszu klimatyzowane
Program: sala konsumpcyjna, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, kotłownia gazowa, 12 pokoi dwuosobowych z łazienkami, 1 pokój jednoosobowy z łazienką przystosowaną dla potrzeb osób niepełnosprawnych, 4 apartamenty 2 pokojowe z łazienką i aneksem kuchennym, 1 apartament 3 pokojowy z łazienką i aneksem kuchennym.
ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna kuchni, wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna z rekuperacją sali bankietowej, hydranty przeciwpożarowe wewnętrzne, technologia kotłowni gazowej)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie ewakuacyjne)
- projektowana charakterystyka energetyczna budynku
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- zgoda na zmiany w projekcie